Om de CO2 uitstoot aanzienlijk te verminderen is het nodig om onze levensstijl daar naar in te richten, liefst zonder al te veel comfort in te leveren. We moeten dus niet alleen naar het wonen kijken maar ook naar ons vervoer, dagelijks levensonderhoud, vakanties etc. Al deze componenten hebben daar namelijk invloed op en spelen dus een rol in onze CO2 footprint.

TACKLING THE CLIMATE CHALLENGE

                                     
                               

Volgens het "One Tonne Life" concept, kunnen we dat realiseren. OTL streeft er naar om 1 ton CO2 per persoon per jaar uit te stoten terwijl dat nu gemiddeld tussen de 6 en 8 ton ligt. In dit concept worden zowel wonen, vervoer als levensonderhoud onder de loupe genomen en dusdanig ingericht, gebruikt en verbruikt opdat geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn.

  • De woning is zeer goed geïsoleerd en voorzien van slimme installaties waaronder thermische en pv zonnepanelen.
  • Het vervoer is geregeld met een elektrische auto van Volvo, de stroom ervoor wordt door de zonnepanelen van de woning opgewekt.
  • Voor het levensonderhoud zijn de bewoners gecoacht om zo zorgvuldig mogelijk je dagelijks boodschappen en kleding in te kopen.

Voor meer informatie zie: http://onetonnelife.com/

De woningen in het OTL concept zijn ontworpen door de Zweedse architect Gert Wingårdh en worden "Bright Living" woningen genoemd. Er zijn 4 verschillende types ontworpen en ze zijn allemaal energie neutraal. Hieronder 2 van de 4 types:

 

Bright Living type 2 (bron: Planhus Nederland)

        

 

 

 

Bright Living type 3 (bron: Planhus Nederland)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vind ons leuk op Facebook
Volg ons op Twitter