Timo Adema is in 2010 TMO Houtbouw gestart om te kunnen bouwen voor en aan de toekomst. Als we willen dat de aarde er ook nog voor onze kinderen en hun kinderen zal zijn, zullen we met z'n allen het roer om moeten gooien. We zullen daadwerkelijk rekening met ons energieverbruik moeten gaan houden, hierbij zijn wonen en vervoer belangrijke componenten.

GEEF DE AARDE DOOR ZONDER OLIE

 

Onze manier om de aarde door te geven is te bouwen in houtskeletbouw. Hout is namelijk één van de meest milieu vriendelijkste bouwmaterialen die we tot onze beschikking hebben. Als je in hout bouwt, help je klimaatverandering tegen te gaan. Hout vraagt de minste energie om het te maken c.q. te laten groeien. Tijdens de groei is alleen zon en water nodig en bovendien vangt een boom CO2 uit de lucht. De energie die nodig is voor de productie van het hout uit een boom is zeer laag en erg efficiënt, de gehele boom kan worden benut en er zijn dus geen afvalproducten. Bouwen in hout is CO2-neutraal. Bovendien gebruiken we alleen maar hout met PEFC-keurmerk (www.pefcnederland.nl/)

Timo heeft al ruim 15 jaar ervaring in het bouwen met hout, voornamelijk met prefabhuizen uit Zweden via Planhus. Zijn ervaring is dat de Zweden veel bewuster omgaan met de natuur en veel verder zijn op het gebied van energiezuinig ontwerpen en bouwen. Door onze hechte samenwerking met hun hebben we dan ook al veel kennis op dit gebied kunnen vergaren en toegepast.

 

Vind ons leuk op Facebook
Volg ons op Twitter